• De opleiding grootkeukenmedewerker heeft als doel om later op assistent niveau en in teamverband verschillende opdrachten te kunnen uitvoeren in de grootkeuken. Je leert voorbereidend werken (groenten snijden, ‘mise-en-place’), belegde broodjes maken, koken en er wordt eveneens aandacht besteed aan hygiëne, onderhoud en veiligheid.
  • De keukenpraktijk focust zich op het aanleren en inoefenen van methodes en technieken om later als werknemer te kunnen meedraaien in een grootkeuken van een ziekenhuis, rusthuis, restaurant, cateringbedrijf of in een broodjeszaak.
  • Grootkeukenmedewerker biedt tewerkstelling in grootkeukens en restaurants. Ook in cafetaria’s en bij traiteurs vinden leerlingen een job.
  • In de complementaire vaardigheden worden technieken voor brood- en banketbereidingen aangeleerd.

Lessentabel opleidingsfase (2jaar) 4e jaar 5e jaar
GASV 5u 5u 5u
GASV-informatica 1u 1u 1u
Creatieve Activiteiten 1u
Godsdienstleer 2u 2u 2u
Lichamelijk Opvoeding 2u 2u 2u
BGV: grootkeuken 20u 21u 21u
CV: arbeidshygiëne 1u 1u 1u